konditionsfenomenet.se

konditionsfenomenet.se

Om min blogg

Foto: Kristofer Lönnå
Här kommer det, förutom kommentarer om vad som pågår med Konditionsfenomenet, att finnas träningstips och rapporter från en del lopp och en del träningspass.

Titta även in på mitt företags hemsida där jag erbjuder träningstjänster för privat och företag.

VINTER 2017 och lite framtidstankar...

KonditionsträningPosted by Susanne Mon, February 06, 2017 09:16:21

Minst sagt skum vinter vädermässigt! Regn, varma vindar, is, dimma, sol, kyla, snö (nja)… Ja, det mesta har man varit med om hittills och också med snabba skiftningar. För en skidälskare ställs man på prövningar! OMG! Wax on, wax off, typ… Skidkurser blir flyttade, lektioner inställda, hitta nya datum, ändra innehåll efter yttre förhållanden osv. Tur man har lärarbakgrund och kan vara flexibel då det krävssmiley!

Men förutom allt detta så har det varit jätteroligt, som vanligt, att inspirera och guida andra inom skidåkning. Många har varit i kontakt med mig och redan haft sina lektioner, en del samarbeten är pågående och en del står på tur! Somliga kommer nog också att få avslag, då tiden inte riktigt vill räcka till för alla. Fler och fler ger bort PT i present, vilket är super, vilken bra present!!

I år har jag fått lite nya utmaningar också med coachning på engelska vid flera tillfällen, då jag haft kunder från både Grekland och Tyskland. Jag har också fått äran att jobba med lite yngre åkare/ungdomar, tidigare har det nästan uteslutande varit vuxna som kontaktat mig. Det har också blivit lite 90 min pass istället för 60 och det är bra, tror det blir mer sånt då man hinner så mycket mera!

Sen har jag kommit till insikt med att det är helt klart personlig träning som är det mest givande och roliga sättet att arbeta på för migsmiley. Jag gillar det personliga mötet och att verkligen få möjlighet att se individen och kunna hjälpa till på bästa sätt med en total närvaro hela passen. Med grupper så är det såklart alltid kul med gruppdynamik och att de även kan se och lära av varandra. Men en grupp försvårar också på många plan. Att hitta en homogen grupp är otroligt svårt, hur man än beskriver syftet med kursen och vilken nivå vi kommer att utgå ifrån är det alltid en eller annan som sticker ut åt något håll. Dvs mycket bättre än ”minikravet” eller lite för mycket nybörjare. Det blir också alltid så i en grupp som ska träffas flera gånger att någon eller några blir sjuk och missar antingen en eller flera gånger. Då vill jag helst se till att den som varit borta får repetition av det vi andra har gjort och då blir känslan att det blir sämre för de som varit med alla gånger, som kan känna frustration och vill snabbt gå vidare (även om repetition är väldigt bra!). Och om vi inte repeterar känns det som om man sviker de som varit borta. Med dessa parametrar blir det i en grupp rätt svårt att tillgodose alla och vara en nöjd coach!

Med personlig träning är också både kunden och coachen mer flexibel utifrån datum, tider och ev flytt av tider, väder mm. Det är lättare att flytta för en person, än en grupp!

Så i Konditionsfenomenets fortsatta arbete kommer det nog mest att handla om personlig träning. Men även gruppbokningar från företag och privata grupper på begäran. Fortsättningsvis såklart både löpning, längdskidor inkl. barmarksträning, en del styrka (både inne och ute), komma-igång träning, mamma-barn träning och orientering. Det har inte hittills inte varit så stor förfrågan på orientering, men det är en växande motionsform och även där blir det så mycket roligare om man har de rätta ”nycklarna” och förstår kartans färger, tecken och principer!

Och nu undrar man ju – NÄR KOMMER DEN RIKTIGA VINTERN?!smiley Snart hoppas då jag i alla fall, vi har ju kvar både sportlov och påsklov, dvs den bästa skidtidensmiley.

/Kram och god tur!

Susanne skidcoach  • Comments(0)