konditionsfenomenet.se

konditionsfenomenet.se

Om min blogg

Foto: Kristofer Lönnå
Här kommer det, förutom kommentarer om vad som pågår med Konditionsfenomenet, att finnas träningstips och rapporter från en del lopp och en del träningspass.

Titta även in på mitt företags hemsida där jag erbjuder träningstjänster för privat och företag.

Vintern är här!

KonditionsträningPosted by Susanne Sun, December 03, 2017 11:54:17

Sitter just nu i en stuga i Edsåsdalen och njuter av snön som vräker ned. Känns mycket härligt med tanke på att det regnade hela dagen igår… Bra för spåren och skidåkningen!

Det är mycket på G inför vintern med Konditionsfenomenet. Flera av er har redan hört av sig och bokat upp enstaka timmar och även flera tillfällen för teknikträning med mig, så roligt.

Men förutom mina egna enskilda PT pass och gruppbokningar med privata och företag kommer jag var med och erbjuda 2 st läger i vinter. Det är i samarbete med andra aktörer inom samma bransch i staden, bla Karin Svingstedt från Aktivera. Detta samarbete möjliggörs genom Ski Region Mid Scandinavia som är ett brett samarbete mellan Sundsvall-Östersund-Trondheim. Syftet med regionen är att stärka orterna som skiddestinationer. Sundsvall ska alltså vara en av de städer man reser till för att utöva skidsporten. Verkligen på tiden tycker jag, då jag ända sedan 1997 då jag flyttade hit tycker att Sundsvall är en grym skidort. Får vi bara ”normalt” med snö, så finns det nästan inget som slår förutsättningarna. Nu dessutom med både konstsnö och även lagrad konstsnö, och snart även rullskidbana finns det inget att klaga på! Södra berget har också till i år gjort helt nya banor, motionsbanor och tävlingsbanor. Ända upp till 15 km. Bla slingor som tidigare använts sporadiskt blir nu permanenta. Kul också att vända lite på backarna och allt blir liksom nytt även om man är på samma ställe;).

Vad gäller de läger jag erbjuder kommer det att vara ett sk Vasaloppsläger, med fokus på klassisk teknik. Där alla är välkomna, även de som inte ska åka Vasaloppet, med den gemensamma nämnaren att man vill utveckla alla 5 växlar inom klassisk teknik. Det andra lägret är ett skejtläger. Samma gäller där, kanske Nattvasan eller bara utveckla din teknik. Detta känns lite extra kul för mig, då jag själv märker att lära ut skejt är väldigt uppskattat och det är mycket inspirerande där man känner att man verkligen lär ut något nytt för många. På båda lägren kommer man att kunna välja på boende med helpension på södra berget eller välja att bo hemma och bara delta i passen. Mer info om lägren finns på hemsidan för ski region, http://skiregion.se/boka/

Det blir således inga fasta skidkurser och nybörjarkurser i år. Utan förutom lägren och så arbetar jag efter inkommande bokningar, enkilda eller i grupp (privat, förening eller företag).

Det jag själv har hunnit med på skidor i vinter är: 1. Sparad snö i Vålådalen, 2. Skidtunneln i Gällö, 3. Töva skidstadion, 3. Södra berget Sundsvall samt 4. Edsåsdalen. Vintern är här och jag är taggad för vad som komma skall, både för egen njutning i spåret och för att arbeta som skidcoach!

  • Comments(0)//blogg.konditionsfenomenet.se/#post94