konditionsfenomenet.se

konditionsfenomenet.se

Om min blogg

Foto: Kristofer Lönnå
Här kommer det, förutom kommentarer om vad som pågår med Konditionsfenomenet, att finnas träningstips och rapporter från en del lopp och en del träningspass.

Titta även in på mitt företags hemsida där jag erbjuder träningstjänster för privat och företag.

Vårruset-snack!

KonditionsträningPosted by Susanne Wed, June 03, 2015 08:30:48
Ikväll är det dags, för tjejernas/damernas/kvinnornas/flickornas folkfest - VÅRRUSET!
Jag är med i arrangörsklubben men tänkte ikväll också hinna med att njuta av själva löparfesten, kunde inte delta föra året så det ska bli roligt.

Inför förra årets Vårrus deltog jag i en intervju på P4 morgon, Västernorrlad. Jag bifogar här det som jag då tog upp, som är aktuellt även idag eftersom banan är densammasmiley.

Banan:

Håll igen: första 1-1,5 km. Det är lätt att dras med i farten utför men det blir snabbt uppför och det stiger i ca 1 km mot toppen av Ryggisspåret.

"Rycka tussarna": ned från Ryggis och mot Granloholm.

Hålla igen: förbi sjukhuset (norra sidan)

"Rycka tussarna": är du pigg börjar du öka farten ned mot Bydalen och kan trycka på lite i långa uppförsbacken mot mål. Spräng dig dock inte på första "platån" utan spar dig till tvära kurvan där du passerar Baldershov syd, där är det bara att "öppna spjället".

Toabesök:

Gå första gången i tid, så du hinner gå flera gånger.. brukar behövas! Är du nervös blir det nog ännu flera gånger! Skogen funkar, om det är akut, glöm ej toapapper i fickan och göm toapapperet i skogen på ett smidigt sätt.

Tycker att man ska undvika att vara minsta lilla kissnödig vid start, brukar inte kännas bra. Allt fokus bör ligga på löpningen/loppet. Inte så smidigt att stanna efter banan heller!

Uppvärmning:

Slarva inte med den! 30-40 min före tar du en joggingtur på minst 10 min, använd med fördel ryggisspåret. Tänj lite efter det och delta gärna i gemensamma uppvärmningen till musik.

Du bör också, i och för sig lite beroende på mål med loppet, göra några stegringslopp/fartökningar. Det kan du göra på startrakan. Det gör att du känner på farten, gör dig taggad och redo för att tävla!

Vätska:

Innan: Tanka lite extra under dagen, utan att överdriva. Sista timmen "sippar" du bara lite, inget häva!

Tänker du springa på max 30min behöver du ingen drick efter banan. Är du ute närmare timmen så kan det vara gott och göra dig lite piggare med lite vätska, men kanske räcker det med den andra vätskestationen. Självklart styrs vätskebehovet en del av väder/värme även om sträckan 5 km brukar gå rätt bra utan.

Lycka till!
Det här var tider det! Peter Siepen och seger i Vårrusetsmiley...
/Susanne  • Comments(0)//blogg.konditionsfenomenet.se/#post84