konditionsfenomenet.se

konditionsfenomenet.se

Om min blogg

Foto: Kristofer Lönnå
Här kommer det, förutom kommentarer om vad som pågår med Konditionsfenomenet, att finnas träningstips och rapporter från en del lopp och en del träningspass.

Titta även in på mitt företags hemsida där jag erbjuder träningstjänster för privat och företag.

Vilken skidvinter!

KonditionsträningPosted by Susanne Tue, February 03, 2015 21:05:53

Om förra temat var BRIST på snö så är detta tema SNÖsmiley! För visst är det underbart vackert med all snö och våra möjligheter till skidåkning?! Fast tyvärr fick vi kanske vänta lite längre än vad vi behövt och vi glömmer snabbt hur illa det var bara för några veckor sedan. Men nu är nu och då gäller det att passa på att njuta!

Kontraster till skidpassen var igår sprintorienteringen (!!), då jag är några dagar i Hallsberg på elittränarträff med övriga orienteringsgymnasieinstruktörer. Ovant med kartkontakt och ovant att springa. Vi var också lite försökskaniner och fick springa med dubbla GPS, både telefon i fickan och en väst med dosa. Snacka om iakttagen! Att min syn bara blir sämre och sämre blev jag påmind om också då det grötade ihop sig rejält på slutet av banan då vi skulle in i centrum bland massa hus och parkeringsplatser, tunnlar trappor mm. Svårt att urskilja allt på kartan. Såg heller inte att en kontroll var i en gångtunnel och jag gjorde en lite fin "hoppa över" den kontrollen. Hm gick inte direkt att dölja då GPS rutten spelades upp på storbild efteråt. Men jag var grymt snabb på den sträckan, även den efter...

Skidkurser är igång, avslutar i dagarna nybörjarkursen och påbörjar i samma veva skatekurs 1. I år har jag haft nöjet att jobba med många PTpass, vilket jag verkligen uppskattar då det handlar om skidåkning. Det går att göra underverk på ganska kort tid. Några företag vill också hjälpa sina anställda med skidträningen och kontaktar då mig, bra val och medvetna arbetsgivare!

Hoppas många av er tar chansen att åka något/några motionslopp på skidor. Det är riktigt roligt och en härlig utmaning. Dessutom mycket bra träningsmotivation!

Kvällsjoggingturen i Hallsberg för en stund sen var en underbar avrundning på en lång dag med föreläsningar. Massor av snö även här och snöglittrande träd samt fantastiskt fina spark (!!) vägar. Finns hopp även för "södra" Sverige alltså!

Hej så länge!  • Comments(0)//blogg.konditionsfenomenet.se/#post77